Välkomna till familjen Dahlbergs liv...

Alla inlägg under augusti 2009

Av Veronica - 18 augusti 2009 22:05

Idag fortsatte mitt kompetensutveklande. En förmiddag i stan om ungas internettvanor. En kanondag kanjag börja med att säga.


Två kanonduktiga föreläsare som avlöste varandra. Ungefär samma innehåll men med två olika skildringar. Vad gör unga på nätet?


Föreläsare 1: Åsa Sundelin en sprudlande kvinna som visade hur mycket kunskap barn får av att vara på nätet och av att använda datorer. Vi måste lära oss av våra barn/elever mer... De kan mer än oss och jag tycker att jag ägnar mycket tid vid datorn....


Föreläsare 2: Elza Dunkels, denna kvinna fick mina tankar att verkligen snurra fort. Hon lockade till skratt och hade en avslappnad och lustfylld föreläsning. Me like! Men tankar, mm, tänk på detta:


- läser du dina barns dagböcker?

- kollar du vilka sidor dina barn besöker på internett?


Dessa två saker kan jämföras enligt Elza, å ja, det kan det kanske... Än så sitter Jennifer mycket vid min dator och bloggar och skriver och chattar. Inga hemligheter i af inga stora. Men en dag kommer det säkert.


Hon är mycket sugen på Apberget men det är inte jag. VArför? Vet ej riktigt. Jag upplever att det är en sida som vi föräldrar blivit varnade för - där sker det nätmobbing. Där är de taskiga med varandra osv. Men efter föreläsningen så känner jag - bättre att hon får den och jag vet om det än att hon smyger med den och jag blir besviken att hon inte talat om det. Måste fundera lite... Men Jenzzan - denna förelläsning gör att du kansek har en chans att få apberget. Men först efter ännu mera prat :) Men inga tomma hot nu... Hädanefter kollar vi upp fakta och läser lite på Elzas sida :) Tillsammans.... Till er föräldrar - denna sida har många tips och råd... LÄs den:

bra sida för föräldrar


Nu ska jag sova och ladda inför morgondagens föreläsning -EQ - om livskunskap.... Kan bli en kanondag till om mina föraningar stämmer...


Natti natt....



Av Veronica - 17 augusti 2009 21:15

Så där, då var dagen efter avslutad. Dagen efter sommarlovet, dagen efter semester. Det var hur kul som helst. Att träffa alla jobbarkompisar, att packa upp nya böcker. Få möblera om inför nya elever.


Sedan på eftermiddagen var vi på förläsning - värdegrunden. Kändes inte allt för kul då vi pratat om denna massa gånger förr. Men det var en kanonförläsning. Två superduktiga fritidsped. showade loss med teater och prat. En givande föreställning som gav många kloka tankar.


Ny dag imorgon med IT föreläsning på fm och info av rektor på em. Kan bli en bra dag det oxå...


Nu ska jag sammanfatta mina kråkor från kvällens styrelsemöte. Nu är jag igång på riktigt.... Både jobb och möte samma dag... Å massa har jag hunnit hemma oxå - både sy gardiner till bastun och fixa på här hemma... Tur man får börja jobba som man får lite rutin!


Hur har din dag varit?

Av Veronica - 16 augusti 2009 21:43

Imorgon är det dagen D!

Imorgon börjar allvaret om!

Imorgon ringer väckaren igen!

Imorgon ska hjärnan startas upp!

Imorgon ska det jobbas!


Jag gruvar

Jag längtar

Jag hoppas

Jag önskar

Jag vill

Ha en bra och trevlig termin!


Har du börjat om?

Hur känns det?

Av Veronica - 16 augusti 2009 21:39

I helgen var det åter dags för fotboll, denna gång cup. Dvs en hel dag fotboll. Detta KAN vara hur trevligt och mysigt som helst. OM solen skiner eller det är uppehåll. Men när vi åker på cup då SPÖregnar det alltid. Så även denna gång. Åkte 07.00 till mjödvattnet där Jennifer spelade cup idag. Såg hennes första match i duggregn en förlust men bra spelat. Åkte sedan till Myckle på ICA kvantum cupen där Jonathan skulle spela. På väg dit vräkte det ner regn. Det gick knappt att köra. Sen har det regnat hela dagen. Lite, dugg, massor, vräkt ner och små korta uppehåll. Fy f-n vad tragiskt. Men grabbarna spelade bra. Det blev en fjärde plats.

Båda barnen har nu medaljer att lägga till samlingen.

Bra jobbat kids. Hoppas det kan vara uppehåll nästa match :)

Av Veronica - 16 augusti 2009 21:18

Fredag till lördag var vi till min mamma, en minisemester då vi sulle göra nytta oxå. Jonte skulle springa en tävling - blev ej pga av sjukdom. Vi skulle hämta hem ved inför vintern - blev inte gick ej lasta på vår släp. Så det blev ett besök helt enkelt. Grabbarna skulle sova i tält fredagnatt - blev inte för Jonte fick tillbaka febern på kvällen. Men jag och mor fick i allafall ett glas vin och ett glas Tequila rose - kanongott. Jag rekomenderar detta stort....


Sen fick vi ju se alla dessa underbara kattungar som är överallt. Det jamas och piper i ett kör. Det klättras och faller överallt å vad de äter. Tur dom är så söta men mamma är less superless! Bara två kvar nu någon som är sugen?


Lite bilder från tripp till mor:

Hur söta som helst...

Smaskens :)

Min fina mor...

jag - fotad av jennifer

Planerad tältning...



Av Veronica - 15 augusti 2009 21:36

Är det någon som bytt lina på torkställningen nyligt...

Någon som har ett tips på hur man kan göra detta smidigt?

Skulle byta på vår då den gamla linan började falla sönder.

Har gjort det förr och mins att det inte var kul.

Jag mins rätt!

i första hålet drar man igenom 50 meter lina, i andra hålet typ 48 meter lina i tredje hålet typ 46 meter lina... Osv.

 Vet ni hur många meter lina det blir?

Massa meter!

PUH!


Av Veronica - 14 augusti 2009 08:37

Solen skiner idag med, underbart att få lite sol de sista lediga dagarna. Tyvärr är barnen sjuka så det blir inte så mycket hitta på.Men jag får läsa, är snart klar nu... Har även börjat tänka planering inför hösten. Min hjärna har nu börjat smygjobba märker jag :)


Av Veronica - 11 augusti 2009 22:24

Nu harjag städat bort allt byggmaterial, alla sågar, alla skruvmejslar, skruvdragare, skruvar, spikar och annat. Nu har vi byggt klart för i sommar - hoppas jag. Men så fint det blev. Nu lyser det med nya vägglampor på bastun, ett nytt staket runt altanen med stolplampor på. En ny fin trapp, ett stor fin vedlåda inne i förrummet, lyse i bastun, nya ventiler och en massa annat småfix är gjort under sommaren. Det blev fint.... Jag är mycket nöjd. Vi har kvar en massa virke så vi grubblar lite på vad vi ska göra av det....


Det känns att sommarlovet närmar sig sitt slut jag gör klart... Dammen är städad idag oxå, det är så vackert när det är nyfixat. Lamporna är utbytta runt om och lyser i höstmörkret. Har städad och fixat lite inne oxå. Vill få allt klart, allt som jag skulle hinna men inte har hunnit.


Å nu läser jag, som en tok för att hinna läsa allt som ska läsas innan allvaret börjar om... Snart dags för jobb, känns både bra, kul, spännande men oxå motigt och tungt... Men mest kul ändå - blir skönt med lite nya rutiner...


Har du börjat om att jobba?

Presentation

Omröstning

sommar, sommar, sommar! Vad är bäst med sommaren?
 Solen och ljuset
 bada
 ledighet
 ALLT!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards