Välkomna till familjen Dahlbergs liv...

Alla inlägg den 30 maj 2009

Av Veronica - 30 maj 2009 23:16

 Syrenen blommar och doftar ljuvligt


 Första doppet i havet - skönt


En tur med båten och lägga nät, klockan är

halv tio, 20 grader varmt och vindstilla...


Middag hos grannarna, världens gossigaste kille

charmade oss alla :)



Jennifer fin för vårens sista disco...



kungsängsliljan blommar

-visst är den vacker?




Av Veronica - 30 maj 2009 22:45

Vilken vecka, vilket väder...

Vi har haft blåsisgt och kallt, vi har haft storm, vi har haft sol och nu har vi högsommarvärme. klockan är nu 11 på kvällen och termometern visar på 16 grader. Så varmt var det nog aldrig på hela förra sommaren, alltså den här tiden på dygnet.


Natten mot torsdag var det så blåsigt att utemöbler, krukor, tvätt, lyktor, prydnadsfigurer och annat blåste villt omkring på gården. Sen har det blåst på dagarna men kvällarna har varit vindstilla. Det innebär att dom är här - dom små svarta med vingar - MYGGOR... Tyvärr måste jag säga, det är en hel svärm omkring en när man rensar och donar...Tog en pause nu för att spara lite blod :) Väntar på sonen som är ute och lägger nät med farbro Jörgen, kusin Elis och gammelfarbror Ronny... Hoppas de får lite napp.


Vad händer annars i Båtvik? Ja det står rensa blommbänkar högst på listan - tar en i taget och blir så nöjd. Har kommit till insikt att det blir nog ingen ny bänk i år - bara förfina de gamla. Känns bra :) HAr varit och shoppat årets sommarblommor och planterat i krukor - så nu är det fullt i växthuset :) Sommarblommor, gurkor, tomater och allt annat trängs där inne...


Har även påbörjat projekt damm - rengjorde den stora idag och har satt ner pump och nya låssas näckrosor har även fixat den lilla dammen på övre plan. Imorgon tänker jag hinna de två små på nedre delen av gården.


Sen har jag gjort ett annat sommartecken - klippt gräset för första gången. Att klippa tar en evighet - massor av gräs och mycket att klippa runt. Tänkte jag skulle ta det lugnt men det var så mysigt så att hela gården blev klippt på en gång. Det blir så fint när det är nyklippt.


Nä nu ska jag ut och rensa lite... Njut av sommarvärmen mina vänner :)

Ovido - Quiz & Flashcards