Välkomna till familjen Dahlbergs liv...

Alla inlägg under maj 2009

Av Veronica - 18 maj 2009 20:31

En vän som är sjuk,

en vän som har ont,

en vän som inte kan prata,

en vän som inte kan förklara,

en vän som gnyr,

en vän som tittar med stora sorgsna ögon

en vän, min vän, min trogne hund....


Vår älskade vän, Brolle, gjorde för ett tag sedan sin ettårs koll av höfter och armbågar. Hem kom ett svar som var allt annat än positivt. Han har riktigt dåliga både höfter och armbågar. Tyng, smärta och sorg föll över det Båtvikska hemmet. Måste vi ta bort honom? Har han ont?

I samma veva började han halta som om han visste att han var skröppligt. Vi ringde uppfödaren, vi ringde veterinären. Fick medicin och en ny tid för koll. Medicinen värkade snabbt och efter en vecka med hundgråt på nätter och ett oroligt haltade blev vi nöjda över att få sova - även hunden sov, och sov... När vi kom till veterinären så togs nya bilder, detklämdes och kändes - inget hittades. En stukning i handleden... Han kommer nog att bli pigg och kry och han lever nog länge till. Men oron finns - har han ont? Men som veterinären sa - orkar han springa en timme om dan till cykel utan att klaga, då har han inte ont....

Vi hoppas och önskar. Vi vill ej förlora vår vän, men en vän som lider vill vi inte heller ha. Minsta lilla han verkar lida, då får man ta nya beslut.


Men idag ler vi, han finns kvar och han verkar inte lida :)


Av Veronica - 18 maj 2009 20:28


En underbar helg med sol, god mat, pil, vin, blommor som börjar blomma, eurovision song contest - trots en 21:a plats, årets första fotbollsmatch - resultat 0-0, fixa och dona och bara njuta... Sommaren kommer :)

Av Veronica - 13 maj 2009 18:55

Åkte på en rejäl sväng av magsjuka - fast bara ena vägen, måndag afton började det och höll på hela natten. Inte kul alls....


På onsdag ville jag inte ha mina elever men var på jobbet ändå - allt pappersarbete och alla samtal som hägrar gör det svårt att hålla sig hemma.


Stod och pratade med vaktmästaren då en av eleverna kom fram.

- Är du frisk Veronica?

- Ja nästan, jag kommer och jobbar imorgon

- jippi, vi längtar...

Han tittar sedan på vaktmästaren och får en lurig glimt i ögat.

- Du, kan du vaktmästirisera henne?

- Va? Vad skulle jag göra?

- Kan du fixa henne så hon inte blir sjuk igen....


Hur underbara är inte barn?


Kram på er... 

Av Veronica - 10 maj 2009 21:15

En underbar helg i släktens sällskap är över. Började på torsdag med att min lillebror ringde och frågade om de kunde komma i helgen. Självklart - dörren står alltid öppen för mina nära och kära. Han fick bäbis - en felix på påsklovet så honom ville vi gärna snosa lite på... PÅ kvällen ringer min mor och undrar om det finns plats för dom med eftersom hon inte hunnit se Felix och det är närmare till mig. Självklart.... Vi sitter på fredagkvällen sex vuxna och fem barn och äter middag då det blir tal om min syster- vad gör dom i helgen? Senare blir det klart att de är på väg till mig dom också. Ytterligare fem personer. Så sammanlagt har vi varit åtta vuxna och åtta barn i helgen hemma hos oss. Badtunnan och bastun har använts från morgon till kväll, stutsmattan är välhoppad på, alla madrasser och extrasängar har varit bäddade, grillen har gått varm och diskmaskinen diskar fortfarande. En intensiv helg men helt underbar. Tänk vad trevligt sällskap kan vara kul. Att vi dessutom spelade spel hela lördagnatten - Parspelet, var en höjdpunkt bara det. Nu vet man allt och lite till om syskonen och deras partners :)


Hoppas ni har haft en trevlig helg, kram Veronica

och till alla mina nära och kära - vi gör om denna helg igen ganska snart va? Men inte före nästa löning :)

Av Veronica - 3 maj 2009 21:33

En lång helg med massor av aktiviteter och med extra ledighet. Första maj röd dag = ledig:) Känns som vi varit lediga superlänge nu, med valborgs på torsdag och sen tre långa härliga lediga dagar. Jag har hunnit massor. På fredag oljades altaner in - tills oljan tog slut :( Det krattades och donade. Kvällen avslutades med en bastu....

Sen på lördag så var det ute fotboll för första gången för sonen och sedan var vi på Hugos (grannen) dop. Vackert dop med solosång och god smörgåstårta.


När vi kom hem började vi elda badtunna, dags för bad. Helt underbart att sjunka ner i det 40 gradiga vattnet och känna alla muskler slapna av. MMMM


Söndagen gick i vårstädningstecknet - olja klart altanen, kratta, elda gräs, städa stora dammen, plantera lite minipenseeér, rensa blommbänkar och ett bad i badtunnan innan slappning framför Wipe out...


imorgon är det jobb - en dag med massor av jobb men inga barn. Vi har Kdag och ska göra kvalitetsarbete på jobbet... Kan bli trevligt men jobbigt. Måste använda huvudet :)


Hoppas ni med haft en underbar helg...





Av Veronica - 2 maj 2009 09:22

Har blivit utmanad av min syster utmaningen heter "Lista".

Uppdrag:

1.Ta fram din mobil.

2. Gå till inkorgen!

3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en

4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et

5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

6. Utmana ett par personer: Johanna, Anna, mamma och allla som vill :)

 _________________________________________________

Här kommer mina svar:

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen? Är redan på väg!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Bättre, vi behöver inte åka tillbaka

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss? Tar oss nog inte ut på älven

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende? Tack för din beställning.

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? Dom fick en pojke :)

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? Slem proppen har gått men inte vattnet.

7. Vad vill du höra mest av allt? Det har stannat av...

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet? Hej! När åker du?

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom? Glöm förra meddelandet.


Blir lite tokroligt på vissa ställen...

Av Veronica - 1 maj 2009 22:40

1:a maj och kanonväder. Steg upp och kände att idag blir det kanonväder. Spolade av altanen och skutrade den - klockan nio var den torr och redo för att oljas. Sedan oljade jag vidare resten av dagen :) Nä krattade också en hel del... Det är mycket jobb som tinar fram på våren:)



Självklart har det stuttsats en hel del....

Ovido - Quiz & Flashcards