Välkomna till familjen Dahlbergs liv...

Alla inlägg under april 2009

Av Veronica - 13 april 2009 21:47

Jag önskar er alla en glad påsk

Vi åker till IKEA en sväng på Långfredag

Lite snöbollskrig på påskafton

Vi grilalr spiralkorv till lunch

Å kött till påskbordet

Färska ägg direkt från hönshuset...


Det var skärtorsdag, långfredag, påskafton - påskdagen körde vi ved och ved och ved... Mammas får ska få lamm så lite lammhus fixades... Sen hem och tvätta... Vi hoppas på sol nu....


Av Veronica - 11 april 2009 14:38

Nu är det påsk... Den ileddes intensivt... På torsdag så hämtade jag barnen 14,00 på skolan - sen hem och packa bilen och barnen bytte om. Till söta påskkärringar. Jonathan håller på att vara för stor men suget vann... Sedan åkte vi till ske-å där besök hos barnens morfar och farmor stod på schemat. Sen handla och så iväg till Luleå. Där skulle det vandras från dörr till dörr. Jennifer och Jonathan skulle gå med småkusinerna och det var fler som var sugna. Sammanlagt 6 små häxor drog runt på Hertsön och önskade glad påsk. Efter det var Jennifer säker på att i Luleå ville hon inte gå fler gånger - där var de så otrevliga:)


Sedan var det bara de sista 7 milen kvar till mamma med familj... Trötta och knäckta efter 6½ timmes bilresa softade vi ner med ett glas vin...


Långfredagen ägnades åt en shoppingresa till Happaranda och IKEA, nu är rumsbord, tvbänk och en massa andra grejer inhandlade... trevligt trevligt:)


påskafton tillbringades ute i fantasisolen. Vi började med långpromenad och sedan korvgrillning och snöbollskrig... Supernajs - nu väntar påskmiddag och Robinssons:)


Glad påsk på er alla... Bilder kommer senare:)

Av Veronica - 8 april 2009 22:01

Nu är det bara 6 timmars arbete kvar och sen påsklov...

Det gillas - även om jag ska jobba den mesta tiden av påsklovet så är det inte måsten på samma sätt.


Hoppas ni njuter av påsken


//Veronica

Av Veronica - 7 april 2009 21:38

Ibland kan man fundera över hur stor hårddisk hjärnan har.

När tar det stopp?

Vad försvinner när en massa nytt stoppas in?

Kan man lagra hur mycket som helst?


Mina dagar består av korvstoppning just nu. Timmarna hemma är få men njutningsfulla. Timmarna på jobbet är MÅNGA men meningsfulla.


Min måndag började med att jag anlände 07.15 Samtal med föräldrar 7.30 Lektioner hela dagen. Besök på olika förskolor för att träffa blivande elever. Möte med fastighetskontoret om skolans utemiljö sedan 3½ timmes föreläsning och läsförståelsestrategier. Tur att den var så intressant och att det var så givande. Känner mig eggad att testa och använda detta genast.  Hemma 20.00 trött och slut - där satt mamma som var på besök. trevligt att få prata annat en stund:)


Tisdag - jobb, jobb och sedan träffades vi tre skolor i området för gemensam kompetensutveckling. Vi har alla läst böcker om olika skolämnen som vi redovisade för varandera. Intressant och vilka diskussioner det kan bli:) Givande:) Hemma efter åtta och i med en sen middag för att sedan sätta sig vid datorn och fortsätta jobba.


Men tur att det bara är två dagar till påsk och 10 dagars ledighet. Dessa dagar ska ägnas åt att slappa och skriva skriftliga omdömen.


Kram på er....  Nu ska det jobbas vidare:)

Av Veronica - 5 april 2009 19:44

Äntligen känner jag att jag orkar lite mer... Fredagen var för hemsk - blev aldrig piggare på hela dagen. Men jag lyckades veckohandla iaf - så vi har kunnat äta:)

lördagen förgyldes med grillning och skoter trots att solen höll sig bakom de tunga molnen. Åkte under lördagen till Drängsmark två gånger. Nr 1 shoppa kläder på klädbytardag. Nr 2 hämta pengar och kvarblivna kläder från klädbytardagen. Lycka när man får hämta igen två stora pappåsar mindre :)


Idag har vi hunnit massor...

1) gräva fram släpen - tack och lov att vi har grävmaskin som kan ta bort det mesta..

2) Fotbollsträning

3)Skidtävling - årets sista, tack och lov. Det är inte lätt att valla när det är klibbsnö:)

4) Skotertur ut på havet och njuta av det underbara vårvädret.

5) Skidavslutning på byske badhus. Massor av barn och vuxna som leker barn i en bassäng - superskojigt hade vi:)

6) 6 maskiner tvätt är tvättade och upphängda...

7) Blommorna vattnade

8) Påskpyntat lite - är på G nu

9) Skräpmat till midddag = skönt, ingen disk:)

10) Ska nu slappa i soffan till Wipe Out  -me like....


En helspäckad men underbar söndag :)


min dag i bilder:


Av Veronica - 3 april 2009 11:23

idag snöar det - massor:(

Igår tvättade jag bilen för det var tort och fint på vägarna - idag är det snö, slask och blä...

Skulle åka på kurs idag - uteslöt det pga av trötthet. Tänkte åka förbi jobbet istället - blir inget på grund av slaskiga vägar. Skulle köpa jord för att skola om plantor = måste till stan. Vill inte...

Idag blir inget gjort - kanske bra med en slappardag...

Har iaf märk lite kläder till klädbytardag i Drängsmark ihelgen...Något bra:)

Nu ska jag försöka orka åka in till Byske och handla... S*u*c*K



Av Veronica - 2 april 2009 21:24

Tyckte det var nyss jag skrev - då var det nästan måndag (söndagkväll) Nu är det nästan fredag (torsdag kväll) Vad veckorna rinner iväg. Dessa fyra arbetsdagar har varit lite too mutch! Mån 7,00-17 tis 7,30-18 ons 7-18,30 och idag 7-17...PUH! inte känns det som jag är en deltidare.... Men imorgon kommer jag att skolka... Ska igentligen vara på kurs i skellefteå 8-12 men jag orkar inte, ska istället fara förbi jobbet en snabbis....


Förrutom vanligt jobb har jag varit på min första fackliga träff - ska bli något fackligt ombud... Har varit på en mycket givande språkträff, har varit på ett möte om skolans utemiljö...Inte konstigt att jag tycker tiden rinneriväg... Å det är inget motför veckan som kommer - en kortare vecka då det är långfredag men jag ska ändå hinna på två föreläsare och fyra möten - inplanerade... Då tillkommer alltid en massa oförutsedda möten= livet som pedagog... Jag funderar när jag ska hinna ha utvecklingssamtal och skriva omdömen....Ändå älskar jag mitt jobb?!?!....

Men nu ska det sovas....

Kram på er...

Presentation

Omröstning

sommar, sommar, sommar! Vad är bäst med sommaren?
 Solen och ljuset
 bada
 ledighet
 ALLT!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards