Välkomna till familjen Dahlbergs liv...

Alla inlägg under januari 2009

Av Veronica - 17 januari 2009 09:29

Vaknade på morgonen - det var tyst. Det var ingen som ropade. Ingen som behövde mig. Steg upp, släppte ut hunden. Gjorde iordning hans mat och matade de andra djuren. Fortfarande tyst.

Vi är barnfria hela helgen, ska bort ikväll.

Skönt - men tomt.

Tomt och tyst....

Barnen valde att fara redan igår för att kunna åka pulka hela dagen idag. Pulka i världens bästa backe. En stor backe. Inte som våra här hemma.

Ett klokt val av barnen - ett tomt val för mamma.

Nu ska jag gå en långpromenad, termometern visa minus 6 idag, kanon! Solen är på väg upp så det kommer bli en vacker dag. En kanondag. En tom och tyst dag. En dag med egen vuxentid!

Vad gör ni denna lördag?



Kramizar....

Av Veronica - 16 januari 2009 12:12

Tog mod till mig till slut... Minus 20, verkar inte bli varmare idag. Men med massor av kläder så är det friskt och skönt att komma ut. Fåglarna kvittrar som galningar och Solen skiner från en klarblå himmel och det luras man av. Känns varmare än vad det är. Men tårna talar sanning - innan vi var hemma så frös dom. Även kinderna - de lyste röda och goa...


Men vackert är det...


Äntligen hemma :)

Av Veronica - 16 januari 2009 09:01

Nu är det kallt! Igår när jag kom på jobbet så frågade jag min kollega om vi skulle åka skridskor eller inte. Han tittade frågande på mig...

- Har du kollat termometern?

Ja tyckte jag, så kallt är det väl inte... Hemma hade vi då -17 grader och jag hade gått min vanliga runda med Brolle, visst bet det i kinderna och så, men annars var det ok...

- Kolla igen, tyckte min kollega...

 Jag kollade -24,6 det är kallt.... Inga skridskor blev det, men ett riktigt innegympa pass iaf.


Nu på morgonen har vi -23 grader, vad har dom då på jobbet? Jag är ledig fredagar så jag sitter här hemma i värmen och myser. Promenaden med Brolle har inte blivit än - hoppas massor på att det ska bli lite varmare:)


En dikt som passar idag kommer här...


Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.


Kryp ihop och mys ni med:)


Av Veronica - 14 januari 2009 22:29

Idag var det dags - hundkursen skulle starta. 16 glada arbetsvilliga hundar hade samlats för att bli lite duktigare, lite lydigare, snällare, lugnare, socialare, mindre social m.m Men framför allt lydigare och få veta vem som är chef. Hund eller husse/matte. Vår kära Brolle som nu visat kaxighet mot andra hundar var hur go och fin som helst. Brydde sig knappt om de andra hundarna. Ville hellre vara med Per än komma FÖR nära någon annan.... Varför förändras en hund bara för att man kommer på en kurs? Vi har iof tränat en masssssa - men nu när vi går kurs för att få hjälp. Då går vi hur fint som helst. Ja vem mer än Cesar Millan kan förstå sig på hundar.

Han är mannen som talar med hundar och ibland känns det som han bor hos oss just nu. Vi läser böcker, ser filmer och diskuterar hans tankar och ideer mer eller mindre hela tiden. Han jobbar med hundens språk och psykologi en mssa. Har ni inte läst boken så är det ett kanonbra boktips. Om man gillar hundar förståss...

Ha en bra kväll på er.... (Nu ska vi se lite film - gissa vad? MMM Cesar Millan)


Av Veronica - 14 januari 2009 22:25

Så var det dags... Nu har vi verkligen gett upp om att hitta Hasse Hasselnöt. Bara att inse - han är borta. Så en resa till stan stod på schemat. En ny guldhaster skulle skaffas. Vi hade redan varit dit en sväng - då hade de inga inne. jennifer kollade då upp att de skulle få in flickor. Så en flicka blev det. Dom kanske inte smiter så bra:)

Molly blev hennes namn - så välkommen Molly hem till oss....

MollySvårt att inte bli kär....

Av Veronica - 13 januari 2009 22:39

Idag skulle vi jobba med bokstäver på jobbet och jag valde lera. Superkul... Ja jag menar det verkligen. Vi skrev våra namn, vi gjorde gubbar som i, vi gjorde fiskekrokar som J, vi gjorde ormar av S, vi dekorerade och hade hur kul som helst. Både fröken och eleverna. Jag måste ha världens bästa jobb!!!

Av Veronica - 12 januari 2009 22:19

Kvällen bestod av styrelsemöte i trädgårdssällskapet. Vi planerar för hela 2009 nu, vilka trädgårdar ska vi besök? vart ska vi resa? och en massa annat. När jag åkte hem efter mötet insåg jag -

Snart är det sommar.

Snart ska man börja planera fröer och sådd.

Snart börjar det töa.

Snart ska växthuset startas.

Snart ska fönsterbrädor fyllas med sålådor.

Snart ska snön bort.

Snart kommer de första växterna upp ur jorden.

Snart är det vår.

Och sedan är det sommar igen...


Fast kanske inte riktigt än - men snart:)

Jag började längta och var tvungen att titta på lite kort - här får ni lite sommarkänsla - eller i allafall lite trädgårdskänslor:)


Av Veronica - 11 januari 2009 22:12

Söndag - vilodag.... HAHA, inte här inte :) Vi har upptäckt att hunden kommit in i sin fas av könsmognad och tror nu att han är störast bäst och vackrast. Jippi!!!! Bara att börja träna då,. Han visar det blandannat då han träffar andra hanhundar. Ragg, morr och gärna gläfsande... Mindre kul. Vi bestämde oss därför för en långpromenad i Byske, våran närmaste större ort.. Där kommer vi att träffa massor av hundar, trodde vi! Vi gick, och gick och gick - två hundar på hela tiden. När sen Per och Brolle gått hem så mötte jag en hel skock hundar som jag nu bokat träff med nästa söndag fm. (Jennifer tränar då fotboll så vi måste hur som skjutsa henne till Byske)

Men vacker var det iaf ute - så vi fick det vi behövde. Brolle får det om inte annat på onsdag då han börjar en ny hundkurs....

Vy över Byskeälven

Presentation

Omröstning

sommar, sommar, sommar! Vad är bäst med sommaren?
 Solen och ljuset
 bada
 ledighet
 ALLT!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards