Välkomna till familjen Dahlbergs liv...

Alla inlägg under januari 2009

Av Veronica - 10 januari 2009 23:06

När vi kommit hem från vår skotertur så klättrade barnen upp på en stubbe vi har på gården. Solen höll just på att gå ner så jag såg chansen till ett fint kort. Tur man alltid har kameran i fickan :)


Sen ville jag ta kort på dom en och en, då hände något skumt! När jag tog på sonen blev bakgrunden en helt annan än då jag tog på dottern. Jag försökte hur många gånger som helst att få likadana bakgrunder men jag fick ge upp... Skumt!!!???


jennifer

jonte


 









Måste var färgen på overallen som gör det, annars vet jag inte. Mina barn hade teorin om att Jonte är Mörkrets härskare och jennifer är Ljusets härskarinna. Vad tror ni?

Av Veronica - 10 januari 2009 23:03

Idag var det Jennifers tur att bjuda på något nyttigt och smaskigt...

Hon mixade hallon, banan och blåbär, sedan fyllde hon på med mjölk. Klart! Enkelt och riktigt gott, en vitaminkick och ett hälsosamt alternativ till godis:) Toppen


Av Veronica - 10 januari 2009 23:00

Idag fick jag abstinens... Av vad??? Jo av skoterlukt :)

 Att få dra igång skotern och känna lukten komma till mina näsborrar.. MMMMMMMMMM....................... Det är fantastiskt :)


Så vad hände? Jo, självklart var det bara att klä på sig och dra igång skotrarna. Ut på en sväng känna vinden piska ansikten, lukten når näsan och Jennifer kramar om mig hårt när jag gasar på... Det är livet en härlig vinterdag....



Av Veronica - 10 januari 2009 22:51

Dags igen, för hockey.... Vi i byn brukar samlas de lördagar SAIK spelar match, och nu var det dags igen. Dessa stunder är oerhört mysiga då det blandas alla åldrar, allt från nyfödda till nära döden. Stämningen är hög, dock inte alltid på topp. Ikväll var den lite avslagen då SAIK förlorade ännu en match:(

Men barnen hade mysigt - se bara...



















Här diskuterar J med sin älskade kompis. Min mans kusins barn... Dessa två är stamkunder på matcherna :)


 


















 

Kärleken mellan dessa två är ofantligt stor och sann. Vi hinner inte in så frågar den lilla var är enifejj? Hur gulligt är inte det :)


Av Veronica - 9 januari 2009 22:40


Visst är det vacker? Jag måste bara få säga en sak -Jag älskar vintern :) Vi (jag och Brolle) gick en promenad på ca 2 timmar i världens bästa väder... Solen kämpade sig upp så långt den bara orkade och lyste på oss. Temperaturen var -3 grader och allt var toppen. Vi skulle bara gå en sväng men vi ville verkligen inte gå hem igen. Att gå hem innebär en massa måsten. Så vi gick, och vi gick och vi gick samtidigt som jag fotade en massa naturbilder. Min stora passion är eg att fota och då är mina favoritmotiv natur....  Bjuder på några bilder här....

 



















Utsikt över havet


Sol på ena sidan och måne på den andra... Mäktigt :)






















mer kommer säkert...








Av Veronica - 9 januari 2009 10:20

Vilken glädje.... Att komma in genom dörrarna och höra; Hej Veronica! Vi har längtat efter dig! Sen se dom sitta med tindrande ögon och berätta om jullovet. Jag menar förståss mina elever... Att se arbetsglädjen och ivern - När får vi börja jobba? Vad ska vi göra imorgon? Får vi någon ny bok nu? Mina planer var att bara njuta av att vara tillbaka och få mysa lite tillsammans. Men det var bara att ta fram jobb till de små... Lite konstigt blev det när jag önskade dom trevlig helg!

- Vadå?

- Trevlig helg? Vi har ju just börjat...

Vi är nämligen lediga fredagar så veckan blev bara en dag...

Men nu får man ladda för nästa vecka - en fullvecka!

Av Veronica - 8 januari 2009 20:18

Att avge nyårslöften är inte min grej. Lova dyrt och heligt en massa som man sedan inte håller.


I år blev det dock lite annorlund, barnen ville ha godislöfte. Kanonbra tyckte självklart vi - godis är ju super om barnen kan undvika. Även om ingen av dom är några gottegrisar. 1000 kronor blir belöningen om de håller upp till jul 2009. Hur kul känns det då för mig att sitta och vräka i mig massa gotta och dom sitter och ser på. Nä i efterhand kom mitt nyårslöfte. Mindre godis 2009!


Per hade gett löfte till barnen att han skulle börja röra sig mer - kanonbra för då hänger ju jag på! Förr har det känts som om inte tiden räcker till för egen tid - man ska skjutsa och hämta barn och det är möten och annat i vägen. Men denna termin kommer sonen att ha skidträning torsdagar och dottern fotbollsträning på torsdagar . dvs båda barnen ska skjutsas in på träningar och vara borta 1½ timme = egentid för mig och Per. NU ska vi infria löftet ännu mer - simning varje torsdag! Har kört stenhårt nu och det känns så skönt.


Att sedan skära upp apelsiner och äta solrosfrön istället för chips och godis gör att det känns ännu bättre! Kanske går det bättre att infria ett löfte man aldrig uttalat en ett man sagt högt och högtidligt? Vi får väl se!


Har Du avlagt något löfte för 2009?

Av Veronica - 7 januari 2009 20:18

Efter många veckors längtan fick Jennifer äntligen ta ur sina läkörhängen. Dax för nya fina...


Presentation

Omröstning

sommar, sommar, sommar! Vad är bäst med sommaren?
 Solen och ljuset
 bada
 ledighet
 ALLT!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards