Välkomna till familjen Dahlbergs liv...

Alla inlägg under juni 2009

Av Veronica - 14 juni 2009 19:41

Nu börjar det vara jobbigt för mammahjärtat. Insåg nu att det bara är 7 dagar och 16 timmar kvar till Jonathan åker på Kollo. Min älskade lillskit, min bäbis, min guldklimp, min lillkille - min storkille. Han kommer att vara borta i 11 dagar, elva dagar. En hel evighet! Hur ska det gå? Kommer han att kunna sova? Hittar han någon vän? Vi vet ingen som ska iväg samtidigt som han. tankar, funderingar och oro. Förväntan, förhoppningar och längtan. mycket känslor som blandas från en minut till en annan. Men jag lider fast jag vet - det kommer att lösa sig. Men jag längtar redan till Torsdag den 2 juli klockan 12.00 när han återvänder... Med en ryggsäck av minnen att dela med sig av.

Det håller på att bli dags att klippa navelsträngen - mina barn håller på att vara stora :/

Min älskade son :)

Av Veronica - 14 juni 2009 19:28

Vaknade på morgonen och regnet vräkte ner. *SuCk* Vi som har fotboll 11, 14 och 18 idag. Tyckte jag fick nog mycket regn och kyla igår. Bara ca 10 minuter efter jag stigit upp får jag ett SMS - "Matchen på morgonen inställd på grund av regn". Gissa vem som jublade :)

Tog då itu med något som jag länge lovat barnen - Bullbak. Ingen sommar utan en frys full med bullar... Imorgon börjar fotbollsskola för jonathan och då brukar en bulle sitta fint i magen.

Bakade på och när det var dags att pensla inser jag att vi är utan pärlsocker - nu börjar det bli stressigt 45 minuter tills vi ska på Match - bortamatch. Åker gärnet in till Byske och handlade och sen penslar och gräddade vi för brinnande livet - tack och lov att man har varmluft :) Men nu har vi fulla frysen (nästan) med bullar iaf.


Varma kom vi på match som grabbarna tyvärr förlorade. Synd killar:(


Hem igen och idag hade jag bestämt mig för att lägga tid på middag, har knappt ätit med familjen denna vecka. Men några potatisar hade förvandlats till utomjordingar som såg ut att vilja anfalla mig... Se bara:


men en god middag åts iaf och sedan bar det av på intro av fotbollssskolan. Hem åkte vi med t-shirt och vattenflaska och ett vi ses i morgon 10.00 Sen krängde jag och Jonathan lite kolsäckar som killarna säljer till fotbollslaget. Någon som är sugen? Vindelkol - bara 125:- för 50 liter och det går till en god sak...


På afton bakade Jennifer chokladbollar så nu känns det som vi kan få oväntat besök. varmt välkomna :)



Av Veronica - 13 juni 2009 19:37

Å, vad jag är trött

Å, vad jag är pömsig

Å, vad jag vill sova


Inatt blev det inte många minuters sömn. Somnade mycket sent, alldeles för sent. Å vacknade halv sex av att Per säger att jag ska vakna. Visste inte var jag var och kunde för mitt liv inte få mina ögon att öppnas. Men bara att bita ihop. Dags för fotbollscup. Avresa 6.30 från byske .- Jippi.

Väckte barnen som snabbt blev klara och packade sedan in oss i bilen. Mot Myggvallacup i Bureå. En dag med glädje, besvikelse, hopp och förtvivlan och massor av REGN, blåst, kyla och längtan hem.

Nu sitter jag och bara vill sova men ska försöka hålla mig vaken till nio i allafall. För imorgon är det fotboll så vi ska upp tidigt och sen är det fotbollsskola. Indrar ibland hur jag hinner något annat än vara fotbollsmamma.


Hur som;

Grattis tjejer till Segern av cupen - ni är kanonduktiga...

Av Veronica - 13 juni 2009 19:29

Då var det dags - för det årliga poolpartyt hemma hos chefen i hennes underbara hus. Alla i vårt rektorsområde var inbjudna och vi saknade bara tre stycken - vilken uppslutning. Maten var underbar - tack Gästis, badet var superskönt - tack C och sällskapet var toppen - tack alla.

Förra året hade jag kul men i år var det ännu bättre och varför? Sällskapet så klart, att finna en kollega som man trivs kanon med är Aoch O. Och jag har så många underbara kollegor att det kan ni inte förstå. Vad vi skrattade, vad vi badade, vad vi bastade, vad vi sjöng, vad vi lekte, vad vi pratade, vad vi drack - å vilken kväll. Nöjd och glad vinglade jag hem på cykeln mitt i natta.

Tack alla för en fantastisk kväll.

Vad är en bal på slottet

när man kan vara på Poolparty hos chefen :)


Av Veronica - 13 juni 2009 19:10

OJ vad avlutningar det blev denna vecka. Den ena jobbigare än den andra - på många olika sätt.

Skolavslutning 1:

Min egen med mina egna elever. Att få ha sin första egna grupp och ta avsked av dessa känns vemodigt. Nu är det tur att jag jobbar på liten skola och att det finns möjligheter att påverka en hel del. Det innebär att jag kommer att få ha kvar dessa elever nästa år - inte lika mycket som idag. Men jag kommer att träffa dom varje dag under minst en lektion, och det känns toppen.

Här kommer en bild som jag fått av min vän Anna - jag brukar inte bli nöjd över mig själv på kort - men här är jag ju nästan snygg :)

Måste bero på fotografen :)


Skolavslutning 2:

Den jobbigaste av de alla detta år. Min sons. Han har haft samma lärare nu i tre år och hon är min förebild och mycket inom skolans värld. Att lämna sonen i hennes händer har känts så tryggt och hon har gjort mycket gott för honom. Både socialt och kunskapsmässigt. Men nu var det dags för avsked. Sonen själv ville absolut ge henne en present och svaret var självklart ett JA. Han var runt på flera affärer innan han var nöjd - det blev en kruka med hjärtan, en blomma och en grad groda i blomman.

Här får A blomman

Att se henne så berörd över att lämna dessa elever visar på ett enormt engagemang och en kärlek så stor. Vi kommer att sakna henne, både sonen och jag :)

Av henne fick alla elever ett underbart brev som idag är inplastat och sitter på väggen i sonens rum. Tack Anna...
















En fantasisk skolavslutning där inte bara en tår smet ut ur ögonvrån...


Skolavslutning 3

Den sista, tredje gången gillt för i år. Dags för Jennifer att få sommarlov. Turligt nog får hon behålla sina lärare i ett år till. Två underbara, charmiga och trevliga herrar i sina bästa år. Här var det gläje och skratt och vi ses igen som var temat. Korgarna fick jag bara dela ut en av då ena läraren var hemma av personliga skäl denna dag. Men ett trevligt sommarlov önskar jag honom ändå. Av den som tog emot så blev det uppskattat och jag kände mig som sagt nöjd med årets val. Nu ska jag försöka tänka tidigare till nästa år - får då är det avsked för Jennifer och hennes lärare.


Nu har ni sommarlov mina älsklingar...


och en stor

Kram till alla underbara lärare och trevlig sommar.






Av Veronica - 10 juni 2009 22:59

Idag skulle jag göra en snabbb sväng till stan - klippning och rosa tajts stod på inköpslistan.

Hem kom jag fyra timmare senare... Medan jag satt och klippte mig han jag sitta och fundera, fabulera och -Ve och fasa, jag är ju klassmamma. klassmammor fixar vissa saker tex avslutningspresent till lärarna. Hjälp!!!


Började fundera och har nog aldrig haft så bråttom ut från frisören. Börja irra runt, vad ger man två magistrar, den ena singel och bor i lägenhet och den andra bor med fru. HAr alltid köpt blommor och gjort en vacker uppsättning. Men det har aldrig riktigt känts rätt!


Tillslut kom jag på det - en picknickkorg med massor av gott att äta. Det blev popcorn, dricka, Salamikorv, torkat kött, kakor, kexchoklad, chilinötter, finglas i plast, flaggor, fressby, en krukros (där kom blomman:) och sen en fin korg som de kan bära läxan i till hösten :)

denna x 2 blev det


Känner mig nöjd och hoppas den blir uppskattad. Nu kanske jag skulle komma på något till eleverna också men det hinner jag ju. Det är ju 38 timmar kvar till examen :)


Nu ska jag njuta av min egen skolavslutning först imorgon kväll...


Föresten var det bra med att irra omkring, shoppade en massa som fanns på lappar över hela huset tex: flytväst - jontes är för liten, håv till dammen - gamla trasig, nya skor till Jonte - blir bra till avslutningen, rosa tights till Jennifer och en massa kul på rean. Fyllde en hel påse med kläder till barnen och summan blev 274,50. me like... Det var då två tröjor till jenzzan, tightsen, shorts till båda, två t-shirtar till Jonte, sockar  till båda och ett par vita tigts till jenzzan. Kanske något mer - minns inte just nu. Handlade även hamstermat - slut sedan flera dagar.... Cider till mig - personalfest på fredag, klädnypor - alla våra är torra och spricker när man hänger upp tvätten, massor med mat och en massa, massa mer....


En bra dag helt enkelt - hur har din dag varit?

Av Veronica - 10 juni 2009 22:45

Till slut efter omröstning av familjen så blev det klart... Jag ska vara discodiva - i glitter och glamoranda. Så på morgon blev det att stiga upp lite tidigare, fixa hår och makeup, spraya håret med glitterspray, måla med glitterögonskugga, glittereyeliner och lösglitter, rolla all bar hud med glitterroll, ta glitterskorna, glitterklänning och glittriga smycken och slutligen tiaran... - redo...


När jag kom på jobbet kom kommentarerna:

- å vilken vacker prinsessa du är...

- är du Silvia?

- Jag tror du är en drottning i dag.

- Vad du glittrar


Men ingen discodiva inte, förrän på eftermiddagen då vi hade disco:)


Klädseln var väl inte perfekt att spela brännboll i och det var inte bara en som tittade när jag snippade in till frisören på eftermiddagen. Men en kul och annorlunda dag blev det, bland troll, prinsessor, sömntutorSuper Mario, Sumobrottare, indianer, riddare, italienare, superman, Dark Wader, Hipp hoppare, punkare, änglar, hästar och andra djur, hippies, bönder, byggare, partybrudar och många andra kuligheter tex, bakvända kläder, pyjamas, skoteroverall, skiddräkt, linne på en som alltid har flesse jacka - ja tänk vilken fantasi folk har :)


Ni skulle ha fått se:) Här kommer iaf jag :)



Nu är den dagen avklarad...


Bara en dag kvar med eleverna :(









Av Veronica - 9 juni 2009 21:33

Idag har vi haft en underbar dag på jobbet - en underbar dag som var behövlig :)

Solen sken och barnens humör var på topp. Hela skolan skulle cykla till ett badställe vid havet som heter Skatan. 57 barn och 7 vuxna hoppade upp på cyklarna och sedan cyklade vi ca 6 kilometer enkel väg för att komma fram. Jag är så imponerad och stolt över alla duktiga elever. Inget gnäll och ingen klagan trots avhoppade kedjor och cykelvurpor. Vi sjöng, vi pratade, vi njöt. En hel dag ute med bad, lek, mat, fika och trevligt sällskap.


Visst har man ett toppenjobb :)


 Här åker vi iväg...

Alla hade cykelhjälm - även jag :)


Imorgon blir det komsomduintebrukardag, alla som vill klär ut sig. Jag vill men gissa min ångest över till vad.... Nu tror jag att jag bestämt mig - en glittrig discodiva. Men paljettklänning, paljettskor,tiara, bling,bling och massor av glitterspray och smink. Men det är inte morgon ännu - kanske hinner jag ändra mig. :) Sen är det ju en annan sak - jag ska klippa mig imorgon, vill man komma in till frissan och se ut hur som helst? Ja, jag får väl bjuda på det. Att sedan gå på stan och shoppa klart examenskläder och presenter känns mindre kuligt när man är utklädd.


Sen en sak till - vi ska spela brännboll mot sexorna så det kan ju vara bra om man kan springa i sina kläder. Därav min beslutsångest också....


Ja, jag får väl lägga ut en bild när jag bestämt mig :)


Kram på er....

Presentation

Omröstning

sommar, sommar, sommar! Vad är bäst med sommaren?
 Solen och ljuset
 bada
 ledighet
 ALLT!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards