Välkomna till familjen Dahlbergs liv...

Alla inlägg under juni 2009

Av Veronica - 7 juni 2009 21:52

Ännu en helg har passerat. En helg med många saker på schemat. Lördag var det arbetsdag i byn och jag har fått prova något som jag aldrig gjort förrut. Jag har lagat/byggt/fixat en gärdsgård. Kändes som ett omöjligt projekt då vi startade men resultatet blev över förväntan. Tack och lov....

Här jobbar vi på....

Sedan dök min syster upp med sin familj. Badtunna stod som vanligt på dagordningen. Skönt och mysigt....

På söndag invigdes kubbspelet. Tjejerna mot killarna och vi lossade två av två gånger. Men det bjuder vi på :)


Nu dröjer det läääänge tills jag får träffa mina gullungar, Jasmine och Alexander. sommaren kommer de att tillbringa med sin pappa i Göteborg. Snyfft:( Men jag är glad och tacksam att jag fick rå om dom i helgen.


Ha en trevlig sommar mina älsklingar och kom ihåg att ha på mobilen så moster kan ringa :)

Av Veronica - 2 juni 2009 22:12

Jag älskar mitt jobb, jag vet att jag skrivit det tidigare. Men det tål att upprepas. Både för mig själv efter dagar som denna och för er som inte hittat rätt. Det finns en rätt plats för alla.

Att jag behöver påminna mig själv om detta just nu är för att det är otroligt tungt på jobbet just nu. Snart sommarlov och allt ska avslutas och bli färdigt. Både för barnen, mina små älskade förskoleklassare som ska börja ettan. De har vuxit så mycket detta år, är inte alls samma barn som kom in i klassrummet på hösten 2008. Men även för personalen, det ska förberedas för de nya eleverna, det ska köpas in bra läromedel, det ska fyllas på med förbrukningsmaterial och det ska göras schema så att ingen jobbar ihjäl sig. Allt detta och massor mer gör att man hinner inte riktigt njuta av dagarna med eleverna - de som jag vill ägna min tid åt. De som lyfter mitt arbete. De som gör att jag trivs så in i norden med mitt jobb.


Men snart är det sommarlov och då är denna jobbiga tid över. Hoppas jag :) Vi hoppas och håller tummarna för en höst med friska, pigga krya kollegor som har arbetsglädje och ork när de kommer tillbaka.


Kram på er... Nu ska det rättas matteböcker :)

Av Veronica - 2 juni 2009 06:54

Att det kan vara så svårt..

Att det kan vara så trixit.

Man ska ju ändå bara sitta....


Jag pratar om att välja utemöbler. Hela förra sommaren så velade vi hit och dit utan att kunna bestämma oss. Vi började på samma sätt i år. Men jag gjorde pinan kort och åkte in och köpte nu! Känner ej för att gå runt en hel sommar och tänka -  kanske den, eller kanske den.

Nöjd blev jag, billiga var dom och nui har vi någonstanns att sitta :)



Av Veronica - 1 juni 2009 22:34

Vilken afton, solen sken och en hel hög av lyckliga skuttande teor var laddade till tusen för att möta sina föräldrar i en brännbollsmatch. Vi hade klassavslutning för sonens klass. Han har blivit stor. Han avslutar sina första tre år i skolan och tar klivet in i mellanstadiet. Min lilla bäbis ska börja MELLANSTADIET. I och med etta så byter han mentor, han tar avsked av sin fantastiska underbara fröken och får nu en magister. Det blir spännande och en utmaning för hans nya lärare. Barnen har formats till dessa nyfikna, vetgiriga, energifulla, spontana, charmiga 10 åringar. Dom är smittade av sin fröken - förutom att hon inte är 10:) Nu väntar en ny tid, en ny lärare, nya utmaningar. Som jag ser framemot med både oro, förväntningar och en massa andra känslor. Han är så ömtålig min son - han har sina sidor som hans fröken kan. Nästan lika bra som mig :) Nu hoppas jag att det går bra.


Men TACK Anna för att du jobbat ¨så hårt med min son!!!!


kvällen var som sagt helt underbar och mycket nöjda åkte jag och dottern i väg på fotbollsträning. Flöt på bra och jag satt och jobbade med höstens schema för fullt när hennes skrik nådde mina öron. Gråtande och haltande kom hon från plan. Med en smärta som plågade henne enormt. Knät! Svullnaden kom, blåheten och värmen. Bara att ta en tripp till akuten - Jippi! Tänkte att där får jag tillbringa min måndagnatt. Men mycket imponerade var vi när vi lämnade akuten efter bara drygt en timme. Då hade hon träffat doktorn två gånger, röntgat och träffat sköterskan. Waw, så snabbt har det aldrig gått förr. Tacksamma åkte vi hem -ingen fraktur! Men vila och stabiliseringskontroll på ca 1 vecka. Dottern blev mindre lycklig över detta besked, då det är match på torsdag. Men nu får vi vila och mysa på hemma istället.


Hur har din 1 juni varit?

Ovido - Quiz & Flashcards